Світовий банк розширює кредит Укрексімбанку до $250 млн

Світовий банк розширює кредит Укрексімбанку до $250 млн

Державний Укрексімбанк підписав кредитну угоду зі Світовим банком про розширення спільного проєкту на $100 млн.

За даними банку, 7 червня в Києві голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер та регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі підписали угоду про позику для додаткового фінансування в рамках проєкту «Доступ до довгострокового фінансування».

Документом передбачено розширення програми кредитування Укрексімбанку на $100 млн до $250 млн, яку 28 травня затвердила Рада виконавчих директорів Світового банку.

Додаткові $100 млн позики буде використано для цільового середньо- та довгострокового кредитування експортно-орієнтованих малих та середніх підприємств.

Пандемія COVID-19 збільшила попит на довгострокове фінансування, зокрема, з боку малих і середніх підприємств. Тому за оцінками ходу реалізації проєкту та загальної макроекономічної ситуації виділена Світовим банком сума коштів може бути виплачена набагато раніше дати завершення проекту. Очікується, що найбільші обсяги фінансування позичальники залучать саме у 2021 році.

Реалізація проєкту Укрексімбанком здійснюється шляхом надання позик відібраним банкам-учасникам та субкредитів безпосередньо підприємствам-позичальникам відповідно до визначених Світовим банком критеріїв прийнятності, в тому числі з точки зору екологічних та соціальних ризиків і наслідків.

Кошти надаються у формі кредитної лінії на поповнення робочого капіталу та інвестиційні потреби приватних орієнтованих на експорт, а також задіяних у вітчизняних ланцюгах таких поставок компаній, які постраждали від пандемії COVID-19.

Чинний проєкт доступу Укрексімбанку до довготермінового фінансування на $150 млн діє з червня 2018 року та вже забезпечив суттєвий позитивний вплив на сектор малого та середнього підприємництва. У рамках проекту профінансовано понад 50 підприємств, здебільшого, у сільському господарстві та харчовій промисловості з традиційно сильними конкурентними перевагами українських експортерів.

Також надано позики компаніям, що здійснюють діяльність у галузях виробництва гірничого обладнання та холодильних установок, стоматологічного та електричного устаткування, пластикової упаковки, деревообробки, виробництва килимів тощо.

Укрексімбанк співпрацює з Експортно-кредитним агентством у рамках держпрограми підтримки українських експортерів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу