Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України цьогоріч на 3,2%

Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України цьогоріч на 3,2%

Світовий банк (СБ) очікує, що за підсумками 2024-го українська економіка зросте на 3,2%.

Про це йдеться у пресрелізі банку.

Згідно з прогнозом Світового банку, зростання ВВП України за підсумками 2025 року становитиме 2%, а вже у 2026 році – 7%.

У СБ пояснюють, що ймовірне сповільнення зростання економіки в Україні наступного року буде спричинене значними збитками від вторгнення росії та значними перебоями з електроенергією.

«Країни регіону Європи та Центральної Азії вміло пережили нещодавні потрясіння високої інфляції, наслідки вторгнення росії в Україну та слабку експансію в Європейському Союзі, ключовому експортному ринку регіону», - заявила віцепрезидент Світового банку з питань Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані.

За її словами, для більшого зростання продуктивності праці в довгостроковій перспективі країнам цього регіону буде важливо істотно покращити якість як середньої, так і вищої освіти, що має ключове значення для зміцнення людського капіталу та креативності.

Нагадаємо, Виконавча рада Світового банку схвалила створення посередницького фонду для підтримки України. Його донорами стануть США, Канада та Японія.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь