Ціна золота досягла нового піку перед засіданням ФРС

Ціна золота досягла нового піку перед засіданням ФРС

Ціни на золото встановили черговий рекорд перед засіданням Федерального резерву цього тижня, під час якого центральний банк США  може знизити свої ставки вперше за чотири роки.

Спот-золото подорожчало на 0,5% до історичного максимуму в $2589,7 за унцію, перед поверненням до $2579,89. Ф'ючерси на золото також досягли піку в $2617,4 за унцію до початку торгів у США.

У вівторок ф'ючерси трохи зменшилися на 0,4% – до $2600.

Останнє зростання цін на злитки, яке триває з минулого тижня, передує засіданню ФРС 17-18 вересня, яке, як очікується, призведе до зниження ставки щонайменше на 25 базисних пунктів.

Тим не менш, думки розділилися щодо темпів майбутнього пом'якшення центрального банку США, і деякі трейдери та економісти очікують більшого зниження на 50 пунктів цього тижня. Таке рішення «може послати сильніший сигнал» про те, як Федеральний комітет з відкритих ринків «бачить поточну економічну перспективу».

Ціни на золото також були підтримані ослабленням долара США, який впав після чергової спроби замаху на колишнього президента Дональда Трампа.

Золото подорожчало більш ніж на чверть в 2024 році і востаннє досягло рекорду в п’ятницю завдяки сигналам ФРС про поворот до пом’якшення монетарної політики. Купівля золота центральними банками світу через геополітичну напруженість і роздрібними інвесторами також допомогла підняттю ціни.

золото графік

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь