Турецькі банки почали закривати рахунки компаніям, які працюють з росією

Турецькі банки почали закривати рахунки компаніям, які працюють з росією

Турецькі банки почали активно виявляти компанії, які займаються постачанням товарів до росії, та закривати їхні рахунки.

Про це заявив посол рф у Туреччині Олексій Єрхов, передає The Moscow Times.

"Наразі проблеми у взаєморозрахунках між двома країнами зберігаються. У турецьких банках почастішали випадки "вичавлювання" компаній, які займаються транзитом товарів до росії. Такі клієнти активно виявляються, і їм блокуються перекази, або зовсім закриваються рахунки", – зазначив він російським ЗМІ.

За його словами, дипломати та торгпредство намагаються допомогти російським компаніям, які зіткнулися із закриттям рахунків, і роблять це "в індивідуальному порядку".

Співрозмовники у банківській сфері Туреччини повідомили, що всі угоди та перекази з росії знаходяться під максимальним контролем фінансових установ, але універсальних заборон для платежів, пов'язаних із росією, немає.

Турецькі банки стали зупиняти платежі з росії з кінця минулого року. Це сталося після виходу указу президента США Джо Байдена, який дозволив американському Мінфіну запроваджувати вторинні санкції проти іноземних банків за підтримку російського ВПК та операції з підсанкційними компаніями.

На початку цього року турецькі банки почали закривати рахунки російським компаніям, а також згортати операції у лірах із росією.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2024 року експорт товарів з Туреччини до росії впав до $4,16 млрд – це на 28,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь