У швейцарському відділенні HSBC пройшли обшуки

Про це повідомляє Agence France-Presse.

«Прокуратура повідомляє, що у зв'язку з недавніми викриттями, пов'язаними з діяльністю швейцарського філіалу HSBC, було розпочато кримінальний процес проти банку», - наводить агентство заяву наглядового відомства кантону Женева.

Раніше в лондонській штаб-квартирі банку заявили, що HSBC визнає свою провину і бере на себе відповідальність за неправомірні дії швейцарського філіалу. За словами представників головного офісу, женевське відділення не було повністю інтегровано в систему кредитної організації. Представник банку також зазначив, що з 2007 року HSBC провів радикальну трансформацію» і запустив кілька ініціатив, «гарантують, що послуги не використовуються для ухилення від сплати податків або відмивання грошей».

9 лютого Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував статтю, в якій йшлося про зв'язки банку із злочинними організаціями. Автори матеріалу (140 журналістів з більш ніж 40 країн) повідомили, що швейцарське відділення HSBC надавало таємні рахунки наркоторговцям і продавцям зброї, а також допомагала клієнтам ухилятися від податків.

У документах банку з 2005 по 2007 рік, які потрапили в руки журналістів, міститься інформація про 30 тисяч рахунків на загальну суму близько $120 млрд. За даними розслідування, найбільше грошей в банку тримало уряд Венесуели - близько $12,6 млрд.

У листопаді 2014 року бельгійські власті почали розслідування відносно швейцарського філіалу HSBC. Роком раніше слідчі органи Аргентини також звинувачували банк у сприянні особам, що відмивають кошти та ухиляється від сплати податків.

У 2012 році HSBC, обвинувачений в США в незаконних фінансових операціях, погодився виплатити американській владі $1,9 млрд після того, як стало відомо, що через банк проходили гроші мексиканських наркоторговців.

HSBC - один із найбільших фінансових конгломератів у світі. Філіальна мережа банку нараховує більше 6900 відділень у 84 країнах.

За матеріалами Lenta.Ru

 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь