У травні ФГВФО продав активів банків на 160,4 млн грн

У травні ФГВФО продав активів банків на 160,4 млн грн

У травні на платформі Prozorro.Продажі було оголошено 438 аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Успішно завершилися 29 аукціонів з продажу активів 9 банків на суму понад 160,4 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні ФГВФО.

З цієї суми 69%, або 111,3 млн грн, було отримано від продажу нерухомого майна, яке перебувало на балансі банків. Решта 49,1 млн грн надійшла від продажу прав вимоги за кредитними договорами, дебіторської заборгованості перед банками, транспорту, основних засобів та монет.

Статистика успішних аукціонів за банками у травні: ПАТ «Промінвестбанк» – 104,2 млн грн, АТ «Златобанк» – 41,7 млн грн, ПАТ «Банк Форвард» – 4,3 млн грн, АТ «Укрбудінвестбанк» – 3,8 млн грн, АТ «Мегабанк» – 3,2 млн грн, АТ «АКБ Конкорд» – понад 1,1 млн грн, ПАТ «АКБ Капітал» – 1,1 млн грн, ПАТ «ЧБРР» – 0,6 млн грн, АТ «Айбокс Банк» – 0,4 млн грн.

За результатами успішних аукціонів у травні отримано оплату за 18 лотів на суму 7,5 млн грн. Очікуються кошти за 11 лотів на суму 152,9 млн грн. У разі відмови переможця перерахувати кошти, право придбати активи переходить до наступного учасника аукціону, якщо такий є.

Крім того, у травні банки отримали 0,8 млн грн від безпосереднього продажу активів.

Кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються. Аукціони проходять в електронній системі Prozorro.Продажі, і в них можуть взяти участь усі бажаючі, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів почне продаж активів 10 банків, що ліквідуються з початковою ціною усіх лотів 1 967,5 млн грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу