У вересні інфляція в США впала до 2,4%

У вересні інфляція в США впала до 2,4%

Інфляція в США впала до 2,4% у вересні, а не до очікуваних 2,3%, в той час як Федеральна резервна система розглядає можливість зниження процентних ставок на наступному засіданні в листопаді.

Про це повідомляє Financial Times.

Показник виявився нижчим за серпневе зростання на 2,5% в річному вимірі, але вищим за очікування економістів на рівні 2,3%.

У місячному обчисленні показник збігся з темпом серпневого зростання (0,2%), хоча очікувалися лише 0,1%.

Останній звіт про індекс споживчих цін, останній перед президентськими виборами 5 листопада, ознаменував шостий місяць поспіль, коли річні темпи зростання знижуються.

Хоча показники інфляції трохи перевищили очікування ринку, інвестори вважають, що вони були недостатньо високими, щоб утримати ФРС від зниження процентних ставок наступного місяця.

Після публікації даних ринки оцінювали ймовірність зниження ставки на чверть відсотка в листопаді приблизно в 90%порівняно з 80% напередодні. Чутлива до процентних ставок дохідність дворічних казначейських облігацій, яка рухається обернено пропорційно до цін, трохи знизилася до 4,02%.

Американські фондові біржі в четвер на відкритті торгів впали, оскільки дані про інфляцію виявилися сильнішими, ніж очікувалося, створивши потенційну дилему для чиновників Федерального резерву, чи продовжувати і на скільки зниження своїх ставок.

Індекс Dow Jones Industrial Average був нижчим на 27 пунктів, або 0,06%, S&P 500 впав на 2 пункти, або 0,03%, а NASDAQ Composite зріс на 12пунктів, або 0,06%.

Нагадаємо, інфляція в Україні підстрибнула у вересні до 8,6% у річному вимірі.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь