Україна та Британія підписали кредитну угоду на 2 млрд фунтів стерлінгів

Україна та Британія підписали кредитну угоду на 2 млрд фунтів стерлінгів

Україна та Велика Британія підписали кредитну угоду на 2 млрд фунтів стерлінгів (близько 107 млрд грн) для фінансування оборонних потреб нашої країни.

Про це повідомив офіс президента України.

Кредит надається на 15 років з можливістю продовження та вигідною відсотковою ставкою. Контроль за використанням коштів здійснюватиме спільна комісія з представників обох урядів.

"Ця угода знизить навантаження на Державний бюджет та дозволить в короткостроковій перспективі отримати необхідне озброєння для захисту нашої держави, перш за все — у сфері протиповітряної оборони", — підкреслив міністр Рустем Умєров.

Угода також допоможе забезпечити ЗСУ засобами радіолокації та ураження, отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів і компонентів до артустановок і бронетехніки західного зразка.

Його колега Джон Гілі раніше допустив, що Велика Британія надасть Україні дозвіл на використання далекобійних ракет для ударів вглиб росії.

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в росії, але це мають робити українці", — сказав він.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу