Україна вимагає включити росію в чорний список FATF

Україна вимагає включити росію в чорний список FATF

22 жовтня Міжнародна група боротьби з відмиванням грошей (FATF) розгляне включення росії до чорного списку.

Про це пише видання Politico.

Внесення росії до чорного списку країн високого ризику вимагає Україна. Вона звинувачує росію у використанні Telegram та криптовалют для фінансування тероризму та відмивання грошей, отриманих від продажу товарів, вкрадених в Україні.

До «чорного списку» входять країни «з серйозними стратегічними недоліками» у боротьбі з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. У «чорному списку» – Іран, М'янма та Північна Корея.

До цього FATF не включила росію до сірого списку. FATF «зі стурбованістю вказала» на ризики для міжнародної фінансової системи через зростаючий фінансовий зв'язок росії з країнами з чорного списку організації, але включати росію до цього списку не стала.

У лютому 2023 року FATF призупинила членство росії.

Включення до чорного списку FATF загрожує великими труднощами для доступу до світової фінансової системи, банкам доведеться посилити перевірки всіх транзакцій, пов'язаних з росією.

Нагадаємо, FATF (Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей – Financial Action Task Force) на пленарному засіданні 23-28 червня у Сінгапурі продовжила призупинення членства Росії, але знов не внесла її до "чорного списку".

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #FATF #РФ

Долучайтесь