Українці зможуть зняти готівку в «магазині біля дома»

Українці зможуть зняти готівку в «магазині біля дома»

Національний банк удосконалив порядок здійснення та обліку операцій з отримання готівки з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують РРО.

«З 1 серпня 2020 року держателям електронних платіжних засобів (наприклад, платіжних карток) стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною реєстрацією)», - повідомляє регулятор.

Для цього Національний банк удосконалив порядок здійснення та обліку цих операцій.

«Послуга сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом», - зазначає НБУ.

Національний банк передбачив також застосування суб’єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Постанова НБУ від 7 травня набирає чинності з 25 травня 2020 року, через 10 днів після її офіційного опублікування.

Крім того, Національний банк розширив можливості суб’єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки у національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення таких операцій. Відповідна норма запрацює з 1 липня 2020 року.

Підписуйтесь на новини FinClub у TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу