Уоррен Баффет купує частку у страховій компанії

Уоррен Баффет купує частку у страховій компанії

Berkshire Hathaway Уоррена Баффета повідомила про нову частку в страховій компанії Chubb вартістю $6,72 млрд.

Про це пише Reuters.

Станом на 31 березня Berkshire Hathaway володіла 25,92 мільйонами акцій Chubb, згідно зі звітом регулюючих органів, що детально описує активи Berkshire, зареєстровані на біржах США на цю дату.

Після розкриття інформації акції Chubb зросли на 6,3%, досягнувши рекордного рівня $268,96 після закриття торгів.

Акції часто зростають, коли Berkshire оголошує про нові придбання, оскільки інвестори сприймають це як знак схвалення від Воррена Баффета.

«Chubb – приваблива інвестиція для Berkshire, оскільки вона займається бізнесом, який Berkshire добре знає – страхуванням від майнових втрат», – зазначила Кеті Сейферт, аналітик CFRA Research.

Сейферт не коментувала, чи може Berkshire придбати всю компанію Chubb, але підкреслила, що спеціалізація Chubb на страхуванні комерційних ліній та захисту елітних домовласників «добре вписується» у страхові та перестрахувальні операції Berkshire.

Berkshire почала купувати акції Chubb у третьому кварталі минулого року та отримала дозвіл Комісії з цінних паперів та бірж США тимчасово зберігати конфіденційність своїх покупок.

Нагадаємо, Мелінда Френч Гейтс залишає благодійний фонд, який вона заснувала разом із колишнім чоловіком Біллом Гейтсом понад 20 років тому, й отримає $12,5 млрд на власні проєкти.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу