В Україні почнуть превентивно реструктуризувати борги

В Україні почнуть превентивно реструктуризувати борги

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації.

Відповідний законопроєкт № 10143 від 12 жовтня 2023 року парламент ухвалив в цілому голосами 272 депутатів.

Закон розроблено з метою вдосконалення законодавства України з урахуванням основних принципів Директиви 2019/1023 про засади превентивної реструктуризації, про погашення боргу та позбавлення прав, а також про заходи щодо підвищення ефективності процедур щодо реструктуризації, банкрутства та погашення боргу.

В законодавство вводиться термін "превентивна реструктуризація". Це система організаційно-господарських, управлінських, інвестиційних, технічних, фінансово-економічних, правових заходів, спрямованих на недопущення або запобігання неплатоспроможності боржника.

Вони можуть включати зміну складу, умов або структури активів та зобов’язань боржника, а також будь-які необхідні операційні зміни чи комбінацію цих елементів, які здійснюються згідно з планом превентивної реструктуризації.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь