ВАКС застосував санкцію до російського бізнесмена Аркадія Роттенберга і його син

ВАКС застосував санкцію до російського бізнесмена Аркадія Роттенберга і його син

Вищий антикорупційний суд ухвалив стягнути в дохід держави право на вимоги за кредитним договором до ТРЦ Ocean Plaza. Сума боргу – $148 млн за кредитом і $67,6 млн відсотків за кредитом.

Відповідним рішенням суд задовольнив позов Міністерства юстиції України, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу суду.

«Колегія суддів ВАКС задовольнила позовну заяву Міністерства юстиції України до російського бізнесмена, його сина та ще двох осіб, та застосувала до них санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції»», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави:

право вимоги за кредитним договором, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ СОЮЗ «ЛИБІДЬ» та компанією «Ethoder Investments Limited», заборгованість за яким складає 148 470 224, 38 доларів США (заборгованість за кредитом), 67 636 435,63 доларів США (заборгованість за нарахованими та несплаченими відсотками);

право вимоги за договором іпотеки, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ СОЮЗ «ЛИБІДЬ» та компанією «Ethoder Investments Limited»;

право вимоги за договором застави, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «АВАНГАРД-ВІЛАРТІ» та компанією «Ethoder Investments Limited».

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Нагадаємо, у червні 2024 року Мін’юст подав другий позов до ВАКС про застосування до Аркадія Ротенберга, Ігоря Ротенберга, Олександра Скоробогатька і Олександра Пономаренка санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 закону України «Про санкції».

Тоді Мін’юст повідомляв, що Ротенберги, Скоробогатько і Пономаренко – російські бізнесмени, які мають тісні зв’язки із президентом рф.

Діяльність їхніх компаній пов’язана, зокрема, з будівництвом готелів, мостів, доріг, аеропортів, виробництвом патронів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь