ЄЦБ вдруге знизив процентні ставки

ЄЦБ вдруге знизив процентні ставки

Європейський центральний банк знову знизив процентні ставки у зв’язку з уповільненням інфляції та гальмуванням економічного зростання.

При цьому ЄЦБ не надав майже ніяких підказок щодо свого наступного кроку, навіть якщо інвестори роблять ставку на стабільне пом’якшення політики в найближчі місяці, повідомляє Reuters.

ЄЦБ знизив ставку за депозитами на 25 базисних пунктів до 3,5% після аналогічного зниження в червні, оскільки зараз інфляція майже досягає цільового рівня в 2%, а економіка єврозони обходить рецесію.

Cпред між процентною ставкою за основними операціями рефінансування та ставкою за депозитною лінією буде встановлено на рівні 15 базисних пунктів. Спред між ставкою за граничним кредитуванням і ставкою за основними операціями рефінансування залишиться незмінним на рівні 25 базисних пунктів.

Таким чином депозитна ставка становитиме 3,5%. Процентні ставки за основними операціями рефінансування та маржинальним кредитуванням будуть з 18 вересня знижені до 3,65% та 3,9% відповідно.

ЄЦБ заявив, що наступні рішення будуть прийматися на засіданнях без будь-яких попередніх зобов’язань щодо будь-якої конкретної ставки.

«Рада керуючих продовжуватиме дотримуватись підходу, що залежить від даних і кожного засідання для визначення відповідного рівня та тривалості обмеження, – йдеться в заяві ЄЦБ. – Рада керуючих не бере на себе жодних зобов’язань щодо конкретної ставки».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь