Євросоюз повернеться до обговорення нових санкцій проти рф лише у січні

Євросоюз повернеться до обговорення нових санкцій проти рф лише у січні

Країни Європейського Союзу планують у січні відновити дискусії про нові обмеження, які вдарять по економіці росії.

Як пише Politico, саме тоді Угорщина, яка є найближчим союзник москви в ЄС, завершить піврічне головування в Раді ЄС, і Європарламент затвердить новий склад Єврокомісії, передає Укрінформ.

За словами дипломатів та офіційних осіб, угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан скористався головуванням своєї країни, щоб фактично припинити розмови про санкції.

"В Україні наближається сувора зима, але також і кінець катастрофічного головування Угорщини. Ми сподіваємося, що всі питання, які стали заручниками неконструктивного блокування Угорщини, будуть вирішені з необхідною терміновістю. Подиху свіжого повітря, безумовно, чекають дуже давно", – сказав один високопоставлений дипломат ЄС.

Крім того, з 1 січня Польща, яка зазвичай є одним із найсильніших прихильників України, перейме естафету головування в раді ЄС від Угорщини. Варшава вже сигналізувала, що хоче використати свій шестимісячний термін головування, щоб посилити боротьбу з "російськими енергоносіями, які надходять до ЄС і які залишаються критичним джерелом доходів Кремля".

Зазначається, що ЄС уже запровадив обмеження на нафту з рф та значно скоротив закупівлі її трубопровідного газу.

Проте досі існує безліч відомих лазівок, які москва використовує, а також "тіньовий флот" танкерів, які важко відстежувати, для продажу російського викопного палива по всьому світу.

Нагадаємо, Велика Британія у четвер запровадила найбільший на сьогодні пакет санкцій проти "тіньового флоту" нафтових танкерів росії.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь