Євросоюз виділить Україні 50 млн євро на ремонт і розвиток портів

Євросоюз виділить Україні 50 млн євро на ремонт і розвиток портів

Кабінет Міністрів схвалив залучення додаткових 50 млн євро від Європейського Союзу для ремонту й покращення портової інфраструктури.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 2 серпня.

"Ухвалюємо рішення, яке дозволить перерозподілити ресурси та отримати додаткові 50 млн євро від ЄС на програми відбудови нашої країни", – сказав Шмигаль.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, схвалено проєкт додаткової угоди №1 (у формі обміну листами) між урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, до угоди про фінансування заходу "Підтримка швидкого відновлення України (контракт з розбудови держави та посилення стійкості)".

Додаткова угода передбачає виділення ЄС додаткового фінансування до державного бюджету України у розмірі 50 млн євро для ремонту та покращення портової інфраструктури шляхом перерозподілу коштів із заходу "Підтримка ЄС для відновлення та реформ" для додаткового фінансування заходу "Підтримка швидкого відновлення України (контракт з розбудови держави та посилення стійкості)".

Наприкінці липня повідомлялося, що за 11 місяців роботи українського морського коридору вантажообіг портів "Великої Одеси" становив 60 млн тонн.

Зазначається, що із загального обсягу 40,6 млн тонн становив експорт зернових вантажів до 46 країн світу.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #ЄС

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу