Єжи Яцек Шугаєв йде з посади голови правління Кредобанку

Єжи Яцек Шугаєв йде з посади голови правління Кредобанку

Наглядова рада Кредобанку на своєму засіданні 19 липня припинила повноваження голови правління Єжи Яцека Шугаєва з 2 серпня.

Єжи Яцек Шугаєв, який має понад 34 роки банківського досвіду, працював у Кредобанку 6 років. Він був обраний на посаду голови правління у 2020 році, а до того з жовтня 2018 року працював на посаді першого заступника голови правління Кредобанку.

З 3 серпня виконання обовʼязків голови правління банку покладено на Войцеха Тарасюка, який з цього ж дня обраний заступником голови правління Кредобанку.

На цьому ж засіданні наглядова рада Кредобанку обрала на посаду першого заступника голови правління банку з 3 серпня Якуба Марека Карновського, що з 2018 року є головою наглядової ради АТ «Укрпошта» та членом наглядової ради АТ «Укрзалізниця» та має намір припинити ці функції у звʼязку з призначенням до Кредобанку.

Якуб Карновскі є досвідченим менеджером, що свого часу очолював польську державну залізничну компанію PKP Polskie Koleje Państwowe S.A., інвестиційний фонд PKO Bank Polski та приватну інвестиційну групу Luma Holding. Якуб Карновскі також є викладачем та керівником закладу ліберальної економіки Головної торговельної школи (Szkoła Główna Handlowa) у Варшаві, а також опікуном та ментором студентського наукового кола з відбудови України цієї ж школи.

«Метою змін у складі правління Кредобанку є збільшення ролі банку у відбудові економіки України. Війна та її наслідки вимагають більш стратегічного підходу до двосторонніх господарських звʼязків. Якуб Карновскі — один із найдосвідченіших польських менеджерів, за котрим стоять реальні успіхи. Він досконало знає український ринок. Я переконаний, що Кредобанк з Якубом Карновскі у складі правління стане однією з ключових інституцій, яка посилить господарські звʼязки між нашими країнами», — зяявив голова правління PKO Bank Polski Шимон Мідера.

Якуб Карновскі заступить на посаду першого заступника голови правління АТ «Кредобанк» з дня отримання дозволу на працевлаштування та виконання визначених наглядовою радою банку умов.

Нагадаємо, Кредобанк запроваджує спеціальні пропозиції банківських послуг для захисників України.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу