З підприємств забрали 28% всіх робітників – ТПП

З підприємств забрали 28% всіх робітників – ТПП

Чисельність робочої сили з початку війни скоротилась на 28% – з 17,4 млн до 12,2 млн осіб.

Нагальна проблема бізнесу №1 це трудові ресурси, тому й піднімається питання економічного бронювання.

«Наша позиція дуже чітка: бізнес платить податки, які утримують Збройні Сили України, і бізнес має працювати. Неможливо бізнес весь мобілізувати – він не буде працювати», – заявив віцепрезидент Торгово-промислової палати України Ростислав Коробка під час форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу й влади: інклюзивні інституції та економічні свободи», повідомляє «Фінансовий клуб».

За його словами, вчора в Закарпатській області завод «Фішер», який виробляє спортивне обладнання, був повністю заблокований ТЦК.

«Завод був повністю заблокований ТЦК. І повністю намагалися зупинити роботу підприємства, забрати всіх працівників. Інший кейс, коли у фермера в сільському господарстві на один трактор один машиніст. ТЦК забирає цього одного тракториста і взагалі нема кому ні орать, ні сіять», – заявив Ростислав Коробка.

І це не єдина проблема. «Я тиждень тому був в Бородянці. Нічого не робиться, всі будинки стоїть. Питання ціноутворення, питання тиску і питання тиску правоохоронних органів має глибокий характер», – резюмував він.

Президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак підтверджує, що непрогнозованість мобілізації є проблемою.

«Ми повністю підтримуємо економічне бронювання, тому що це можливість працедавця керувати цим процесом», – сказав він.

робоча сила

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь