Міністру економіки призначили нових заступників

Міністру економіки призначили нових заступників

Кабінет міністрів 2 червня призначив трьох нових заступників міністра економіки Олексія Любченка.

Згідно урядовому розпорядженню №546-р першим заступником міністра економіки призначено Володимира Гринюка.

За даними Мінекономіки, він отримав кваліфікацію юриста та протягом 22 років займався науково-викладацькою діяльністю в Київському національному університеті ім. Шевченка. Також поєднував основну роботу з практичною діяльністю за сумісництвом, в тому числі на керівних посадах в приватному секторі. У жовтні 2011 року отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю. З 2020 року член методичної ради при Офісі генпрокурора.

Розпорядженням уряду №547-р заступницею міністра економіки призначено Крістіну Голубицьку.

Вона розпочала трудову діяльність в 2010 році на посаді економіста відділу інвестиційного консалтингу ТОВ «Альтана капітал», займалась прогнозуванням біржових показників та оцінкою бізнесу.

З 2013 протягом двох років була членом правління ПАТ «Національний депозитарій України». Зокрема, брала активну участь в реформі депозитарної діяльності та створенні центрального депозитарію на базі НДУ, а також в підготовці нормативно-правових актів для покращення інвестиційного клімату та розвитку фондового ринку в Україні.

Також працювала над реформою управління державними підприємствами та приватизації в складі команди підтримки реформ в Міністерстві розвитку економіки та торгівлі, згідно з проєктом МТД «Продовження інституційної підтримки в рамках проєкту архітектури реформ в Україні (АРУ)».

З 2019 по 2021 рік працювала над митною реформою в складі команди підтримки реформ в Державній митній службі. Була керівником консультативно-дорадчого органу при митній службі «Офіс підтримки реформ».

Ще одним заступником міністра економіки розпорядженням уряду №548-р призначений Сергій Теленик. Він розпочав трудову діяльність у 2006 році з посади молодшого викладача Національної академії СБУ. З 2007 року працював на різних посадах у системі економічної контррозвідки СБУ за напрямком захисту фінансово-економічної безпеки держави та критичної інфраструктури.

З грудня 2020-го до червня 2021 року очолював департамент податкових розслідувань ДПС.

Є кандидатом юридичних наук. У 2018 р. стажувався у Harvard Kennedy School (м. Бостон, США) за навчальною програмою Emerging leaders.

18 травня Верховна Рада звільнила міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

20 травня парламент призначив першим віцепрем'єром – міністром економіки Олексія Любченка.

21 травня уряд перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у Міністерство економіки.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу