Завдяки зростанню біткоїна 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами

Завдяки зростанню біткоїна 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами

За даними звіту New World Wealth та Henley & Partners, нині у світі 172 300 осіб володіють криптоактивами на суму понад $1 мільйон. Кількість мільйонерів, що володіють виключно біткоїном, зросла більше ніж удвічі – до 85 400.

Ріст багатства у криптоіндустрії спостерігається на всіх рівнях. Наразі у світі є 325 криптоцентимільйонерів, тобто осіб, що володіють криптоактивами на суму понад $100 млн, та 28 криптомільярдерів.

Зростання кількості багатих у криптосекторі відображає стрімкий розвиток біткоїн-ETF, які з моменту запуску в січні зібрали понад $50 млрд активів, залучаючи інституційних інвесторів.

Цього року ціна біткоїна зросла на 45% – приблизно до $64 000. Загальна капіталізація криптоактивів досягла $2,3 трлн, порівняно з $1,2 трлн минулого літа.

З шести нових криптомільярдерів, створених за останній рік, п’ятеро зобов’язані своїм багатством біткоїну, що підкреслює його домінувальне положення серед довгострокових інвесторів.

Згідно з даними Forbes, найбагатшим криптомільярдером третій рік поспіль є Чанпен Чжао, засновник і колишній генеральний директор криптобіржі Binance з капіталом у $33 млрд. На другому місці – Браян Армстронг, співзасновник Coinbase, з $11 млрд.

Хоча багато криптоактивів все ще нижчі за свої пікові значення 2021 року, прийнятність криптовалют серед великих фінансових установ, таких, як BlackRock і Fidelity, може стимулювати подальше зростання багатства серед великих власників криптоактивів.

Крім того, криптовалюта змінює географію життя та роботи багатих людей. Багато хто з нових криптовласників прагнуть переїхати до юрисдикцій із низькими податками та сприятливим регулюванням криптоіндустрії.

Henley & Partners навіть створили «Індекс прийняття криптовалют», який ранжує країни за їх податковим і регуляторним підходом до криптоактивів. На першому місці – Сингапур, за ним – Гонконг, ОАЕ та США. У США 15% населення володіють криптовалютами, що підтримується сильною інфраструктурою, включно з високою щільністю криптобанкоматів і збільшенням кількості бізнесів, що приймають криптовалюту.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь