Апеляційний суд відмовився повертати ПриватБанк Ігорю Коломойському

Апеляційний суд відмовився повертати ПриватБанк Ігорю Коломойському

Апеляційний суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку Ігорю Коломойському та кіпрському офшору.

Північний апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам, закривши провадження за позовом колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського та кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Про це заявили в пресслужбі установи.

До націоналізації банку, Ігорю Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal – 16,6%.

Суд підтвердив правомірність дій суду першої інстанції щодо закриття провадження у справі на підставі закону 590-ІХ «Про систему гарантування вкладів».

«ПриватБанк вітає справедливе рішення суду. Сьогодні суд закрив провадження у справі за позовом І. Коломойського та компанії Triantal. У цій справі позивачі оскаржували договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку, укладений в процедурі націоналізації, а також висували вимоги щодо повернення собі у власність акцій ПриватБанку», – заявив адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков.

За його словами, суд застосував приписи закону «Про систему гарантування вкладів», які чітко вказують на те, що акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам та, відповідно до закону 590-ІХ, закрив провадження у справі.

Нагадаємо, 27 листопада 2023 року Господарський суд міста Києва закрив провадження у подібній справі за позовом іншого ексвласника банку – Генадія Боголюбова. А 15 листопада 2023 року Шостий апеляційний адміністративний суд у справі за позовом Коломойського підтвердив неможливість скасування рішень і договорів, прийнятих в процесі націоналізації ПриватБанку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь