Арбітраж у Парижі розгляне позов «Укренерго» проти росії за активи у Криму

Арбітраж у Парижі розгляне позов «Укренерго» проти росії за активи у Криму

Арбітражний трибунал у Парижі визнав свою юрисдикцію у розгляді позову НЕК "Укренерго" проти росії за активи у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

"Арбітражний трибунал в Парижі, призначений для розгляду справи Постійною палатою третейського суду, 5 серпня прийняв рішення на користь "Укренерго", визнавши що суд має юрисдикцію на розгляд спору. Це означає, що у підсумку арбітражний трибунал заслухає та ухвалить рішення за позовами "Укренерго", поданими компанією проти російської федерації у 2019 році", - повідомив Кудрицький.

Він нагадав, що сума позову становить 527 млн євро. Укренерго судиться через 17 високовольтних підстанцій "Укренерго" в Криму та понад 1300 км ліній електропередачі, захоплені ворогом під час окупації українського півострову.

"Ми також вимагаємо компенсації збитків за інші порушення Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом російської федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року", - зауважив Кудрицький.

Арбітражне провадження триває з листопада 2020 року, при цьому росіяни активно відстоюють свою позицію. Так, арбітрам знадобилося 11 місяців, щоб проаналізувати аргументи сторін і винести своє рішення щодо юрисдикції. Далі Постійна палата третейського суду визначить процесуальний календар наступних засідань, під час яких відбуватиметься розгляд справи по суті.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу