АРМА продовжить управляти 26 облгазами Фірташа

АРМА продовжить управляти 26 облгазами Фірташа

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про управління Національним агентством розшуку та менеджменту активів (АРМА) 26 операторів системи газорозподілу, що входили до групи компаній Дмитра Фірташа.

Про це повідомила пресслужба АРМА, передає Укрінформ.

«За ініціативи АРМА уряд ухвалив розпорядження про управління агентством 26 облгазами Фірташа. Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України було ухвалено 20 серпня», - йдеться у повідомленні.

В АРМА підкреслили, що завдяки роботі команди бюджет вже отримав 172,46 млн грн в якості дивідендів від доходів з управління 26 облгазами, яке здійснювалося АТ «Чорноморнафтогаз». Зокрема, у червні 2024 року забезпечено надходження чергового траншу в розмірі 95,6 млн грн до державного бюджету.

Як повідомлялося, 25 червня Вищий антикорупційний суд скасував арешти акцій колишніх облгазів. Після чого АРМА звернулося до Офісу Генерального прокурора для повторного їх арешту. 28 червня 2024 року Печерський районний суд м.Києва ухвалив нове рішення, яким було повторно заарештовано акції операторів газорозподільних систем, що входили в сферу впливу "Регіональної газової компанії" Дмитра Фірташа.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу