АРМА розпочинає оцінку майна ТРЦ «Гулівер»

АРМА розпочинає оцінку майна ТРЦ «Гулівер»

АРМА розпочинає огляд та оцінку переданого йому в управління нерухомого майна ТРЦ Gulliver.

Про це повідомила голова Нацагентства Олена Дума.

"Відповідно до ст. 19-20 спеціального закону про АРМА, Нацгентство розпочинає огляд та оцінку арештованого активу із залученням правоохоронних органів та субʼєктів оціночної діяльності відповідно. Роботу вже розпочато", - йдеться в повідомленні.

В АРМА наголошують, що підставою для проведення оцінки стало отримання ухвали Шевченківського районного суду міста Києва від 3 червня 2024 року та ухвали Київського апеляційного суду від 25 червня 2024 року, якими задоволено клопотання прокурора ОГП про передачу майна в управління АРМА.

Дума підкреслює, що йдеться виключно про нерухоме майно (нежитлові приміщення). Вона назвала безпідставними заяви з боку одного з банків щодо арешту рахунків, які можуть призвести до невиконання кредитних зобовʼязань.

"Хочу зазначити, що агентству не передавались в управління корпоративні права та грошові кошти, що знаходяться на рахунках ТОВ "Три О" (ТРЦ "Гулівер"). Відповідно, права будь-якої фінансової установи як кредитора ніяким чином не порушені. Виконання кредитних зобовʼязань повністю залежить від позичальника та його бажання їх виконувати", - зауважила Дума.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки скерувало до суду справу про ухилення від сплати 146 млн грн податків ТРЦ «Гулівер».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу