АРМА розшукало активи чинного депутата та особи зі списку найбагатших бізнесменів України

АРМА розшукало активи чинного депутата та особи зі списку найбагатших бізнесменів України

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи осіб, які причетні до протиправної діяльності українських суб’єктів господарювання в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба Нацагентства, передає Укрінформ.

«Досудове розслідування встановило, що один з народних депутатів IX скликання, перебуваючи у змові з посадовими особами суб’єктів господарювання та особою, яка входять до списку ТОП-100 найбагатших бізнесменів України, налагодив нелегальну схему особистого збагачення фігурантів кримінального провадження», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зазначені особи, зловживаючи службовим становищем, через укладання фіктивних договорів на поставку продукції та надання послуг вчинили дії, які призвели до розтрати майна та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Зокрема, співробітники управління виявлення та розшуку активів АРМА знайшли частки у статутному капіталі на загальну суму – 27,8 млн грн, житлову нерухомість площею понад 400 кв. м, дороговартісну зброю (іноземні карабіни та рушниці) – 6 од., майнові права інтелектуальної власності – 1.

Отримані дані Нацагентство спрямувало до БЕБ для вжиття відповідних заходів - накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації у дохід держави.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України погодив Агентству з розшуку та менеджменту активів придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" на суму 1,81 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу