Байден делегував свої повноваження щодо закону про підтримку України

Байден делегував свої повноваження щодо закону про підтримку України

Президент США Джо Байден делегував свої повноваження щодо закону про підтримку України, що передбачає конфіскацію заморожених російських активів, главам Міністерства фінансів і Державного департаменту США Джаннет Єллен та Ентоні Блінкену. Передає Дзеркало тижня.

"Відповідно до повноважень, наданих мені як президенту Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включаючи розділ 301 розділу 3 Кодексу Сполучених Штатів, наказую наступне:

Делегую Міністру фінансів функції та повноваження, надані Президенту відповідно до розділів 104(a)(1) і 104(a)(2)(A) Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців (Розділ F публічного права 118-50).

Делегую Державному секретарю, після консультації з Міністром фінансів, функції та повноваження, покладені на Президента відповідно до розділів 104(g), 104(i), 105(c), 105(e) та 105(g) Закону.

Делегування в цьому меморандумі застосовуються до будь-яких положень будь-яких майбутніх державних законів, які є такими самими або в основному такими ж, як положення, на які посилається цей меморандум", — президент США Джо Байден.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США зобов'язало установи, які володіють російськими державними активами, поінформувати про них в межах впровадження Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців ("Закон про РЕПО для українців").

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу