Байден оголосив великий пакет військової допомоги Україні на $7,9 млрд

Байден оголосив великий пакет військової допомоги Україні на $7,9 млрд

Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну їй для перемоги у цій війні. Сумарно оголошено про $7,9 млрд військової допомоги.

Про це заявив президент Джо Байден.

«Сьогодні я оголошую про різке збільшення безпекової допомоги Україні та низку додаткових заходів, які допоможуть Україні перемогти у цій війні», – заявив президент США.

Байден доручив міністерству оборони США виділити весь залишок коштів на безпекову допомогу, які були передбачені для України до кінця його президентського терміну.

«Міністерство оборони виділить решту коштів Ініціативи безпекової допомоги Україні (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI) до кінця цього року. Я також санкціонував використання $5,5 млрд в рамках президентських повноважень щодо списання озброєнь (PDA), щоб забезпечити безстроковість цих повноважень, і щоб моя адміністрація могла повністю використати фінансування, виділене Конгресом на підтримку скорочення американського обладнання для України, а потім поповнити американські запаси», – зазначив він.

Міноборони США в рамках USAI оголосило про виділення $2,4 млрд на допомогу у сфері безпеки, яка забезпечить Україну додатковими засобами протиповітряної оборони, безпілотними авіаційними системами та боєприпасами класу «повітря-земля», а також зміцнить оборонно-промислову базу України та підтримає її технічне обслуговування і підтримку.

«З метою посилення ударних можливостей України на великій відстані я вирішив надати Україні боєприпаси великої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW), – зазначив Байден. – З метою подальшого посилення протиповітряної оборони України я доручив міністерству оборони відремонтувати і надати Україні додаткову батарею ЗРК «Patriot» і надати Україні додаткові ракети-перехоплювачі «Patriot».

Байден зазначив, що це рішення ухвалене в рамках його ідеї перенаправити американський експорт засобів протиповітряної оборони в Україну, щоб забезпечити країну сотнями додаткових ракет-перехоплювачів «Patriot» і AMRAAM протягом наступного року і допомогти Україні захистити свої міста і свій народ.

«З метою розбудови потенціалу українських військово-повітряних сил я доручив міністерству оборони розширити підготовку українських пілотів F-16, в тому числі шляхом підтримки підготовки ще 18 пілотів наступного року», – зазначив він.

З метою протидії російському ухиленню від санкцій та відмиванню грошей, міністерство юстиції, міністерство фінансів та секретна служба США в координації з міжнародними партнерами вжили заходів для руйнування глобальної криптовалютної мережі.

В жовтні Байден пообіцяв скликати в Німеччині зустріч Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, щоб скоординувати зусилля понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії.

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на $7,9 млрд та запровадження санкцій проти росії.

«Ми використаємо цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки», – зазначив Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь