Банки почали видавати пільгові кредити на розвиток альтернативних джерел енергії

Банки почали видавати пільгові кредити на розвиток альтернативних джерел енергії

Українські банки почали видавати перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Сенс Банк видав перший кредит на придбання та встановлення українським виробником сонячної електростанції потужністю 1 МВт.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Підприємці залучають кошти на розвиток альтернативних джерел енергії та газової електрогенерації. В умовах дефіциту електроенергії через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури з боку РФ — це один зі способів швидко відбудувати зруйноване та підвищити власну енергонезалежність. На початку липня ми розширили програму “Доступні кредити 5-7-9%” також на можливість придбати енергетичне обладнання. І зараз вже маємо приклад, що програма працює, бізнес звертається у банки", - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, з 20 липня також запрацюють програми безвідсоткового кредитування для громадян і розширення програми “Доступні кредити 5-7-9%” стане доступним для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів.

Зазначається, що в межах розширення програми “Доступні кредити 5-7-9%” для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей Сенс Банк видав кредит компанії, яка займається виробництвом і продажем металевих конструкцій. За ці кошти виробник побудує у Чернівецькій області сонячну електростанцію потужністю 1 МВт. Цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією приблизно 360 квартир. Річна генерація станції становитиме 1150 МВт-годин електроенергії. Загальна сума кредиту - 14,2 млн грн, строк погашення – п’ять років.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів розширив можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». З 20 липня її коштом об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) зможуть купувати та улаштовувати генеруючі установки, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електроенергії та допоміжне обладнання. Умови кредитування - сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних.

Щоб скористатись програмою пільгового кредитування “Доступні кредити 5-7-9%”, керівництво ОСББ чи ЖБК має подати заявку до одного із 46 банків, які співпрацюють з державою за цією програмою, та надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу