Bitcoin ETF запускається на головній фондовій біржі Австралії

Bitcoin ETF запускається на головній фондовій біржі Австралії

Біткоїн-біржовий фонд (ETF) вперше з'явився на основній фондовій біржі Австралії.

Про це повідомляє Reuters.

VanEck Bitcoin ETF був запущений з активами приблизно 990 000 австралійських доларів ($660 429) на Австралійській фондовій біржі. Це стало результатом понад трирічних переговорів з оператором ASX.

Фонд не володітиме біткоїнами безпосередньо, а інвестуватиме в американський фонд VanEck Bitcoin Trust, що котирується на американській біржі й був запущений у січні. Європейська дочірня компанія VanEck також керує 12 подібними криптовалютними фондами.

Інвестори вклали мільярди доларів у криптовалютні ETF у США після того, як регулятори схвалили кілька продуктів у січні. У квітні Гонконг також запустив шість фондів, хоча інтерес до них був менш виражений.

У березні австралійська компанія VanEck повідомила, що «зелене світло» від американських регуляторів викликало зростання запитів від брокерів і фінансових консультантів на подібні продукти.

Ціна біткоїна майже потроїлася з 2023 року, хоча після березневого піка зупинилася.

Конкурентна біржа в Австралії, керована місцевою дочірньою компанією CBOE Global Markets, уже розмістила кілька біткоїн-ETF.

Однак VanEck Bitcoin ETF є першим фондом, який запущено на основній біржі, де він торгуватиметься поруч із деякими з найвідоміших корпорацій країни, такими, як BHP і Commonwealth Bank.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів і бірж США дала зелене світло для відкриття в США біржових фондів, що торгують ефіром (ETF).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу