Біткоїн піднявся до максимуму за два тижні

Біткоїн піднявся до максимуму за два тижні

Вартість найбільшої у світі криптовалюти біткоїна у понеділок піднялася до 62 508 американських доларів, найвищого показника за останні два тижні.

Про це повідомляє Reuters.

На початку сесії торгів біткоїн зріс на 8,6% до 62 508 доларів.

При цьому друга після біткоїна криптовалюта - Ether також подорожчала - на 6,8%% до 3 322 доларів США.

Зазначається, що біткоїн підскочив до двотижневого максимуму в понеділок після того, як спроба вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа підвищила шанси на перемогу на майбутніх виборах колишнього президента, який представляв себе прихильником криптовалюти.

«Трамп, безсумнівно, позиціонував себе як прихильник криптовалюти, і оскільки шанси на його переобрання були переглянуті після стрілянини на вихідних, це, безумовно, значно підвищило ставки на криптовалютних ринках і біткоїна», — сказав ринковий аналітик компанії IG Тоні Сикамор.

Як повідомлялося, внаслідок стрілянини, що сталася в суботу в Пенсильванії під час мітингу Трампа, загинула одна особа, експрезидент отримав незначне ушкодження, ще двоє людей зазнали серйозних поранень. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.

Трамп заявив, що куля пробила йому праве вухо.

У короткому зверненні до нації у неділю вдень Джо Байден закликав американців до єдності – попри всі політичні розбіжності – на тлі замаху на вбивство Трампа.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу