Через Prozorro.Продажі продано активів росбанків на 5,2 млрд грн

Через Prozorro.Продажі продано активів росбанків на 5,2 млрд грн

За два роки у системі Prozorro.Продажі успішно завершилося 415 онлайн-аукціонів з продажу активів "дочок" російських державних банків на понад 5,2 млрд грн.

Про це заявили в пресслужбі Prozorro.Продажі.

Йдеться про активи АТ "МР Банк" (колишній Сбербанк) та ПАТ "Промінвестбанк", які НБУ вивів з ринку на другий день повномасштабного вторгнення рф. А наприкінці липня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав продаж активів російських держбанків через систему Прозорро.Продажі.

За два роки у системі Прозорро.Продажі успішно завершилося 415 онлайн-аукціонів з продажу активів цих банків на понад 5,2 млрд грн.

Середній показник конкуренції на таких аукціонах становить 3 учасника, середнє зростання ціни – 22%.

За активи колишніх "дочок" росбанків на електронних торгах вже позмагалися понад сім сотень учасників.

Найбільше учасників зібрав аукціон з продажу автівки “Volkswagen Passat” 2015 року випуску – 48 осіб. За результатами торгів вартість активу збільшилася зі стартової 224,4 тис. грн до фінальної 610 тис. грн.

Найдорожчий проданим лотом стали права вимоги за кредитними договорами із забезпеченням у вигляді електростанції на сонячних батареях та її обладнання, а також іменних акцій. Лот продано на голландському аукціоні за 683 млн грн.

Усі кошти від реалізації вилучених російських активів спрямовуються у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу