У США знайшли ще $2 млрд для України через помилку у розрахунках

У США знайшли ще $2 млрд для України через помилку у розрахунках

У Міністерстві оборони США виявили помилки в бухгалтерських розрахунках, що дозволило знайти ще $2 млрд для допомоги Україні.

Як пише Reuters, Пентагон зіткнувся з труднощами під час точної оцінки вартості військового обладнання, відправленого в Україну, через нечіткі визначення в бухгалтерському обліку, передає Європейська правда.

Така ситуація трапляється не вперше. Минулого року Пентагон заявив, що використовував "відновлювальну вартість" замість "амортизованої вартості" для підрахунку мільярдів у матеріалах, відправлених до України. Це спричинило помилку в розрахунках на $6,2 млрд, які пізніше використали на відправлення нової допомоги.

Відтоді було виявлено ще $2 млрд завищених витрат. Як наслідок, в Україну може бути відправлено додатково озброєння на цю суму.

У Рахунковій палаті США заявили, що до невідповідностей у звіті про вартість наданої допомоги призвели нечітке визначення вартості в законі про іноземну допомогу і відсутність конкретних вказівок щодо оцінки для адміністрації президента США.

Як повідомлялося, у червні США виділили Україні $1,5 мільярда допомоги на енергетику та гуманітарну підтримку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #США

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу