Citigroup закриває останнє роздрібне відділення у росії

Citigroup закриває останнє роздрібне відділення у росії

російський Сітібанк, який належить американській Citigroup, 15 листопада закриє останнє відділення для роздрібних клієнтів у росії.

Сітібанк попередив клієнтів, що 15 листопада закриває відділення біля станції метро «Павєлєцкая» у Москві. Це відділення залишалося останнім працюючим із роздрібними клієнтами в росії, повідомляє FrankMedia.

«У зв'язку з цим ми рекомендуємо розглянути інші варіанти розміщення коштів і завершити всі свої операції до дати закриття відділення», – йдеться у повідомленні банку.

20 вересня банк зупинить обслуговування дебетових карток, а 25 вересня – зупинить операції через «Систему швидких платежів» ЦБ рф, а також перекази, отримання готівки через термінал, купівлю за QR-кодами.

Citigroup вирішила продати свій роздрібний бізнес у росії ще на початку 2021 року, а після початку російського вторгення в Україну остаточно дала зрозуміти, що не хоче розвиватися на російському ринку.

Наприкінці 2022 року російський банк «Уралсиб» викупив портфель споживчих кредитів Citibank.

Citigroup (материнська компанія Сітібанку) повідомляла, що її російська «донька» припинить надавати майже всі банківські послуги ще до кінця I кварталу 2023 року.

Наприкінці літа 2023-го Citigroup оголосила про закриття свого російського підрозділу, що призвело до списання близько $170 млн.

Банкомати групи припинили роботу в рф в кінці 2023 року.

У середині червня 2024-го група залишила у росії лише одне відділення, інші систематично закривала.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь