Ігор Коломойський втратив громадянство Кіпру

Ігор Коломойський втратив громадянство Кіпру

Уряд Кіпру 4 вересня позбавив бізнесмена Ігоря Коломойського громадянства цієї країни, про що 14 вересня повідомило видання Philenews.

Таке рішення Кабінет міністрів Кіпру ухвалив після того, як було підтверджено, що «паспорт був отриманий під фальшивим приводом і з приховуванням важливої інформації, частина якої стосувалася кримінальних звинувачень, висунутих проти українського олігарха»

У 2010 році Коломойський отримав «золотий паспорт» за інвестиції в економіку Кіпру. До 2022 року в нього було «потрійне громадянство» України, Ізраїлю та Кіпру, 2022 року громадянства України його позбавили.

У рішенні кіпрського уряду зазначається, що ще до того, як його кандидатура на отримання громадянства розглядалася, «було очевидно», що Коломойський є особою «підозрілого характеру», як його називали, а його натуралізація «створює серйозний ризик ще більшого погіршення репутації для Республіки Кіпр».

«Паспорт був відібраний в основному через те, що Коломойський не повідомив у своїй заяві про те, що проти нього були порушені кримінальні справи за ухилення від сплати податків у росії ще у 2008 році, а громадянство він отримав у червні 2010 року», – повідомляє Philenews.

Окрім Коломойського, уряд також позбавив кіпрського громадянства ще сімох осіб, зокрема єгипетського інвестора Мохаммеда Салема та російського інвестора Максима Захарченка, його дружину та двох дітей.

Із вересня 2023 року Коломойський перебуває під вартою в Україні, проти нього відкрито кілька кримінальних справ.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь