ДБР повідомило про підозру Боголюбову в незаконній втечі з країни

ДБР повідомило про підозру Боголюбову в незаконній втечі з країни

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону.

Олігарху Геннадію Боголюбову та прикордоннику повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Боголюбову також повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Слідство ДБР за сприяння керівництва Держприкордонслужби встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня потягом «Київ – Хелм», хоча відповідно до баз даних України він кордон не перетинав.

В ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав з країни по недійсному паспорту громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

При цьому встановлено, що підозрюваний прикордонник передав своїй підлеглій паспорти пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Цього прикордонника – начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» – вже затримано. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

ЗМІ повідомляли, що Боголюбов незаконно виїхав з країни, щоб не отримати підозру по справі ПриватБанку та прагне отримати політичний притулок за кордоном.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу