Уряд схвалив законопроєкт про звільнення від податку кешбеку на українські товари

Уряд схвалив законопроєкт про звільнення від податку кешбеку на українські товари

Кабінет міністрів затвердив законопроєкт, яким пропонуються зміни до Податкового кодексу, що стосуються реалізації програми кешбеку.

Як пише Економічна правда, відповідне рішення уряд ухвалив 9 липня.

"До загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються доходи у вигляді коштів, отриманих в рамках реалізації експериментального проєкту щодо надання державної грошової допомоги (кешбеку) покупцям товарів українського виробництва в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" на умовах, визначених Кабінетом міністрів", – йдеться у документі.

Проєкт закону був внесений Міністерством економіки на виконання указу президента Володимира Зеленського про "Всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні".

Зазначається, що в разі ухвалення відповідних змін Верховною Радою, буде знята головна перепона для реалізації програми кешбеку, яку президент анонсував ще 26 лютого.

Для її запуску, після набрання чинності відповідних змін, уряду достатньо буде ухвалити лише постанову з умовами реалізації програми.

Як повідомлялося, 26 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що вже цього року в Україні має запрацювати програма національного кешбеку "Купуй українське". За цією програмою громадяни України зможуть отримувати частину коштів, витрачених на товари українських виробників.

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма ще у березні казав, що програма готова на 100% і Кабмін може затвердити її до квітня, але її ще потрібно погодити ж міжнародними партнерами.

Наприкінці травня очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко анонсувала запуск програми Український кешбек" у липні-серпні. Утім пізніше її відклали до вересня.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу