Державний «Фонд декарбонізації України» отримав кредитну ліцензію

Державний «Фонд декарбонізації України» отримав кредитну ліцензію

Національний банк ухвалив рішення про видачу державному АТ «Фонд декарбонізації України» (ЄДРПОУ 38519070) ліцензії на діяльність фінансової компанії з правом надання такої фінансової послуги, як надання коштів та банківських металів у кредит.

Рішення НБУ ухвалено на підставі поданих заяви та документів.

Одночасно з отриманням ліцензії на діяльність фінансової компанії «Фонд декарбонізації України» набув статусу фінансової установи.

Таке рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 26 серпня.

АТ «Фонд декарбонізації України» є юридичною особою, 100% акцій товариства належать державі.

Метою діяльності Фонду є стимулювання реалізації енергоефективних заходів, упровадження енергосервісу, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення викидів вуглецю.

Серед інших цілей Фонду фінансове забезпечення реалізації державних цільових програм та впровадження фінансово-кредитних механізмів у сфері енергоефективності, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення викидів вуглецю, надання виробничих та науково-технічних послуг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь