Уряд визначив інституційну рамку для переговорів про вступ України до ЄС

Уряд визначив інституційну рамку для переговорів про вступ України до ЄС

Уряд 27 серпня прийняв рішення про організацію інституційної рамки для забезпечення переговорного процесу про вступ України до ЄС.

Для цього Кабмін створив Міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення переговорного процесу про вступ України до Європейського Союзу та адаптації законодавства України до права ЄС.

Також уряд створив 36 робочих (переговорних) груп щодо підготовки переговорних позицій України за відповідними розділами переговорної рамки Євросоюзу.

Міжвідомча робоча група відповідатиме за формування загальної консолідованої позиції України у процесі переговорів про вступ до ЄС, забезпечуватиме координацію та узгодження позицій тематичних робочих груп, усунення суперечностей, що виникатимуть в ході переговорів, здійснюватиме моніторинг впровадження рекомендацій, які надаватимуть наші європейські партнери.

«Тематичні» переговорні групи відповідатимуть за хід перемовин у рамках своєї сфери відповідальності та закріпленого за нею розділу переговорної рамки, відкриття і закриття відповідних глав.

Восени уряд має просунутись у ході консультацій зі стороною ЄС в процесі скринінгу українського законодавства, продовжуючи імплементацію у нього європейських норм, та отримати другий звіт Єврокомісії про «прогрес України».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на амбіційному завданні – вже у І півріччі 2025 року під час головування Польщі у Раді ЄС відкрити всі розділи перемовин про вступ України до ЄС.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь