До фінкомпанії застосовано заходи впливу

До фінкомпанії застосовано заходи впливу

Національний банк застосував заходи впливу до ТОВ "ФК "Технофінанс" за порушення законодавства у сфері надання фінансових послуг.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Порушення вимог законів "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та "Про організацію формування та обігу кредитних історій" були виявлені за результатами безвиїзного нагляду за дотриманням вимог законодавства про захист прав споживачів як складової нагляду за ринковою поведінкою.

Зокрема ТОВ "ФК "Технофінанс" недотримуваалось законодавства в частині поширення на ринку фінансових послуг інформації, що вводить в оману, а саме несправедливо відображає обсяг і зміст повноважень та прав надавача фінансових послуг, яких він не має.

Національний банк застосував до ТОВ "ФК "Технофінанс" заходи впливу у вигляді штрафу у максимальному розмірі 35,548 тис. грн та письмового застереження та зобов'язав ТОВ усунути порушення. Також компанія зобов’язана надати Національному банку документи, що підтверджують усунення таких порушень та вжити заходів для недопущення порушень у подальшій діяльності.

Такі рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 16 вересня.

Нагадаємо, кількість учасників небанківського фінансового ринку в серпні зменшилася з 963 (станом на 31 липня 2024 року) до 946 (станом на 31 серпня 2024 року).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь