ФДМУ оголосив аукціон із приватизації готелю «Україна»

ФДМУ оголосив аукціон із приватизації готелю «Україна»

Оголошено аукціон із приватизації готелю «Україна». Торги відбудуться в системі «Прозорро.Продажі» 18 вересня, цінові пропозиції прийматимуться до 17 вересня. Стартова ціна готелю – 1 047 637 152 гривні.

Про це йдеться у повідомленні ФДМУ.

«Україна» є 14-поверховим чотиризірковим готелем із загальною площею 26 318,9 м². Адреса: м. Київ, алея Героїв Небесної Сотні, 4. Готель має 363 номери, 8 конференц-залів, кімнати для переговорів, ресторан площею 451 м² на 250 осіб, а також банкетні зали. Гості можуть скористатися сауною, салоном краси, масажним кабінетом і паркінгом.

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль зазначив: «ФДМУ продовжує роздержавлення готельної сфери. Готель «Україна» – це перший великий об’єкт приватизації, який має значний потенціал. Під час війни важливо використовувати внутрішні резерви. Готель не є стратегічним об’єктом і його приватизація дозволить надходження додаткових коштів до бюджету, який фінансує Збройні Сили, створить нові робочі місця та можливості для розвитку бізнесу і територій».

Експерти вважають, що приватизація готелю «Україна» зацікавить як українських, так і іноземних інвесторів. Новий власник отримає можливість відновити колишню славу готелю і перетворити його на сучасний готельний комплекс у центрі столиці, що відповідатиме найвищим світовим стандартам.

Нагадаємо, Фонд державного майна України минулого тижня провів 11 успішних аукціонів, на яких залучив 86 млн грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу