Цьогоріч через «Прозорро.Продажі» реалізували земельні ділянки на 1 млрд грн

Цьогоріч через «Прозорро.Продажі» реалізували земельні ділянки на 1 млрд грн

З початку 2024 року через онлайн-аукціони у системі «Прозорро.Продажі» було реалізовано земельних ділянок на суму 1 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба системи.

Ці кошти надійшли до бюджетів різних рівнів за результатами понад 5,3 тис. торгів. Серед них 75 сільгоспділянок на суму майже 17,8 млн грн придбали юридичні особи, які з 1 січня мають право купувати такі землі.

За цей рік продано державні та комунальні землі, а також приватні сільгоспділянки на понад 497,5 млн грн. Реалізація арештованої землі принесла понад 188,4 млн грн. Дохід з оренди ділянок усіх типів склав майже 358,2 млн грн.

У системі оголошено понад 1,2 тис. земельних торгів з початку року, в яких взяли участь близько 7,4 тис. учасників. Середній рівень конкуренції на торгах складає близько трьох учасників, а ціни на ділянки зросли більше ніж в 1,5 раза.

Найбільше земельних ділянок реалізовано у Дніпропетровській (669 аукціонів), Львівській (463), Одеській (430), Черкаській (417) та Кіровоградській (302) областях. Понад 900 торгів перебувають на етапі закриття угод, що може додати до бюджетів ще понад 247 млн грн.

Наразі в системі доступно для продажу та оренди майже 2,4 тис. ділянок з загальною стартовою вартістю понад 912,9 млн грн, резюмували в «Прозорро.Продажі».

Як повідомлялося раніше, онлайн-аукціони з реалізації землі в системі «Прозорро.Продажі» розпочалися у жовтні 2021 року. Законодавством передбачено, що комунальні, державні та арештовані землі реалізуються виключно через електронні торги, в той час як продаж державних і комунальних земель сільгосппризначення залишається забороненим.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу