ФГВФО виставив на повторні торги активи банку «Фінанси та Кредит» на 2,34 млрд грн

ФГВФО виставив на повторні торги активи банку «Фінанси та Кредит» на 2,34 млрд грн

5 вересня 2024 року в системі Prozorro.Продажі на повторні торги виставлено активи АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ліквідацію якого здійснює Фонд гарантування вкладів. До складу лоту GL18N026331 увійшли права вимоги за 10 кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання.

Про цей повідомила пресслужба ФГВФО.

Частина виставлених на аукціон активів перебуває у заставі Національного банку України.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено єдиний майновий комплекс, комерційну нерухомість, земельні ділянки, прості іменні акції та майнові права на отримання товару. Зокрема, серед застави:

  • єдиний майновий комплекс площею 36,8 тис кв м у Львові з виробництва фармацевтичної продукції, який включає нерухоме та рухоме майно, основні засоби;
  • комерційна нерухомість у центрі м Києва: приміщення на вул. Саксаганського загальною площею біля 3 тис. кв м та на проп. Берестейському (колишній Перемоги) загальною площею 1,7 тис. кв м.;
  • земельні ділянки загальною площею 23,7 га в Київській обл.

Компанії-позичальники не перебувають у процесі припинення і ведуть діяльність у сфері виробництва фармацевтичних препаратів та матеріалів.

Початкова ціна лоту – 2,34 млрд грн.

На продаж виставлено не майно, що є заставою за кредитними договорами, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, крім позичальників та поручителів за кредитом, а також крім осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот за посиланням, умови участі та посилання на аукціон тут. Крім цього, докладна інформація про активи є в публічному паспорті активів - за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Нагадаємо, Господарський суд Києва за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб заарештував грошові кошти на всіх рахунках і майно, яке належить Костянтину Жеваго як ексвласнику виведеного з ринку банку "Фінанси та кредит" у справі про стягнення з нього 46 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь