ФГВФО виставив на повторні торги пул кредитів МР Банку

ФГВФО виставив на повторні торги пул кредитів МР Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про проведення повторного аукціону з продажу пулу активів АТ "МР Банк", що перебуває у процесі ліквідації.

Про це повідомила пресслужба ФГВФО.

"6 серпня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «МР Банк», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту GL1N426330 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, а також дебіторська заборгованість і майнові права за дебіторською заборгованістю фізичних осіб (загалом 34538 угод)", - йдеться у повідомленні.

Початкова ціна лоту становить 64,4 млн грн. Більшість активів у пулі є беззаставними, лише 39,9% портфеля забезпечено фінансовою порукою.

У Фонді підкреслюють, що всі активи, включені до пулу, вже пропонувались на попередніх торгах, але залишилися непроданими. Переважна більшість портфеля характеризується простроченням боргу, що перевищує один рік.

Торги проводитимуться за принципом гібридного голландського аукціону. До участі допускаються як юридичні, так і фізичні особи, окрім самих боржників, їх поручителів та суб'єктів, пов'язаних з державою-агресором.

«Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ "МР Банк», - наголошують у Фонді.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж активи банків, що ліквідуються, на суму 497,4 млн грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу