Фонд гарантування вкладів завершив ліквідацію банку «Аркада»

Фонд гарантування вкладів завершив ліквідацію банку «Аркада»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію АТ "Акціонерний комерційний банк "Аркада".

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Зазначається, що 29 липня до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про проведення державної реєстрації припинення АТ "АКБ "Аркада", як юридичної особи.

"Отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим", – йдеться у повідомленні.

Повноваження Фонду як ліквідатора банку "Аркада" припинено.

Як повідомлялося, Національний банк 25 ​​серпня 2020 року відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних через різке зменшення нормативу достатності капіталу, а у вересні того ж року вирішив ліквідувати банк.

Причиною віднесення банку до неплатоспроможних у НБУ назвали втрату банком права власності на власний офісний будинок у центрі Києва, який перереєстрували на топменеджерів Burisma Group Миколи Злочевського.

Пов'язана з банком "Аркада" компанія "Аркада-будівництво" будувала 39 будинків у великих житлових масивах Києва "Евріка", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Після банкрутства банку їхнє будівництво було заморожене та частково відновлено після зміни забудовника.

Восени 2020 року тодішній глава МВС Арсен Аваков заявляв, що правоохоронці розслідують кримінальну справу щодо 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва під управлінням банку "Аркада".

АКБ "Аркада" було засновано у 1993 році. Власником суттєвої участі банку згідно з даними НБУ станом на 1 червня 2020 року був Костянтин Паливода (загальна участь 74,797%).

За даними Нацбанку, на 1 серпня 2020 року за розміром загальних активів банк "Аркада" займав 45 місце (1,88 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу