Італія вилучила понад $40 млн активів російського бізнесмена Федоричева

Італія вилучила понад $40 млн активів російського бізнесмена Федоричева

Податкова поліція Італії вилучила у російського бізнесмена нерухомість і активи на суму близько $44 млн. Імʼя чоловіка не вказується, джерело в суді та окреме джерело з юридичних кіл повідомили, що йдеться про Олексія Федоричева. Кілька італійських газет, зокрема найпопулярніша щоденна газета країни Corriere della Sera, назвали саме це ім’я.

Про це повідомило Reuters із посиланням на джерела, а також на прокуратуру Флоренції.

Зазначається, що адвокат бізнесмена, якого призначив італійський суд, заявив, що не може коментувати цю справу. Водночас Fedcom Media, що входить до Fedcom Group Федоричева, не відповіла на запит про коментар, надісланий електронною поштою.

У прокуратурі Флоренції зазначається, що чоловік перебував під слідством в Україні за звинуваченнями в корупції, шахрайстві та відмиванні грошей, а арешт було здійснено за запитом антикорупційної прокуратури України.

У італійській прокуратурі уточнили, що Федоричев реінвестував доходи, отримані в незаконний спосіб в Україні, і через траст у Флоренції володіє великим комплексом нерухомості у столиці Тоскани.

Наголошується, що серед конфіскованих активів є замок Торре-дель-Галло XII століття.

Згідно з профілем Федоричева у LinkedIn, він є головою правління та засновником Fedcom Group – світового лідера в галузі логістики, доставки та торгівлі товарами. У профілі також вказано, що бізнесмен разом із родиною проживає в Монако.

Нагадаємо, Швейцарія не наслідуватиме приклад ЄС і не передаватиме Україні прибутки від заморожених російських активів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу