Британія вперше конфіскувала гроші російського олігарха

Британія вперше конфіскувала гроші російського олігарха

Велика Британія конфіскувала у колишнього російського співвласника Сенс Банку Пьотра Авена $1 млн за ухилення від санкцій.

Велика Британія вперше вилучила кошти, що перебувають під санкціями, відповідно до закону про доходи від злочинної діяльності.

Національне агентство боротьби зі злочинністю (NCA) повідомило про конфіскацію 780 тисяч фунтів (у перерахунку $1,001 млн) у російського олігарха Пьотра Авена.

Керуючий активами Авена Стівен Гейтер погодився передати ці гроші владі Великої Британії для завершення розслідування щодо ухилення від санкцій. Відповідна угода між NCA та Гейтером була схвалена раніше того ж дня Вестмінстерським магістратським судом.

Ці кошти не були зареєстровані на ім'я Авена, але належали йому, тому були заморожені у 2022 році через британські санкції, введені за його підтримку російською владою після вторгнення рф в Україну.

Штрафні заходи були порушені за спроби переказати гроші, а також транзакції, здійснені після 15 березня 2022 року. Серед іншого йдеться про виплату зарплат більш ніж 20 членам домашнього персоналу Авена та продаж автомобіля Bentley Bentayga вартістю 160 тисяч фунтів стерлінгів.

Рішення про вилучення коштів Авена у NCA назвали важливим результатом проведеного управлінням складного та тривалого розслідування.

"Воно демонструє відданість NCA забезпеченню дотримання режиму санкцій Великої Британії та поверненню грошей, що незаконно утримуються, на користь державної скарбниці", – наголошується в заяві.

NCA зверталося до суду з проханням конфіскувати 1,1 млн фунтів ($1,4 млн) у Пьотра Авена.

Пьотр Авен є співвласником російської Альфа-Груп та володів 12,4% акцій Сенс Банку перед його націоналізацією.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу