izibank призупинив послугу з купівлі ОВДП

izibank призупинив послугу з купівлі ОВДП

Необанк izibank, створений на базі ТАСкомбанку, призупинив продаж клієнтам ОВДП.

Про це йдеться у розсилці для клієнтів банку.

"В застосунку призупинена послуга по купівлі ОВДП. Не хвилюйтеся, всі придбані цінні папери будуть виплачені в строк", – заявили в проєкті.

Строки відновлення послуги невідомі.

izibank анонсував початок продажу облігацій внутрішньої держпозики своїм клієнтам у березні-квітні 2023 року.

«Військові облігації також запускаємо. Ще до війни почали працювати над інвестпродуктами, але хотіли спочатку робити акції іноземні. Однак регулятор це заборонив. Тому ми вирішили зосередитися на внутрішньому ринку та спочатку опрацювати ОВДП: військові й не тільки військові, і надати це клієнту», – заявила тоді засновниця, CEO izibank Анна Тігіпко.

Вона уточнила, що, на відміну від низки інших подібних проєктів, izibank надасть клієнту можливість купувати ОВДП на вторинному ринку через біржу.

В лютому 2024 року Анна Тігіпко підтвердила це. "Ми додали можливість купувати та інтегрувалися безпосередньо з біржею. На відміну від більшості банків, ми не продаємо облігації виключно зі своєї позиції: ми інтегруємося з біржею в спробі надати клієнтам все ж таки більший вибір, і це не виключно ОВДП", – казала вона тоді.

ТАСкомбанк в квітні 2024 року був доданий до переліку учасників "Української біржі", які інтегрувалися до торгів через протокол FIX API, який дозволяє обробляти за секунду сотні заявок кінцевих інвесторів.

З 8 липня 2024 року "Українська біржа" припинила роботу через анулювання ліцензії.

ОВДП також торгуються на біржах ПФТС та "Перспектива".

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу