«Українська біржа» зупинила торги через анулювання ліцензій

«Українська біржа» зупинила торги через анулювання ліцензій

«Українська біржа» з 8 липня припинила роботу внаслідок анулювання ліцензій.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби біржі.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 5 червня анулювала ліцензії «Української біржі» через наявність підсанкційної особи серед бенефіціарів. Відповідне рішення набуло чинності через 30 календарних днів з дня її прийняття – 5 липня.

«Українська біржа» подала до Київського окружного суду міста Києва позовну заяву про визнання протиправною і скасування постанови НКЦПФР від 5 червня 2024 року про застосування заходів впливу контрольного характеру у вигляді анулювання ліцензій», – заявили на біржі.

Також біржа подала до суду заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії постанови НКЦПФР про застосування заходів впливу контрольного характеру до набрання судовим рішенням у справі законної сили.

«Станом на ранок 8 липня нам не відомий результат розгляду судом заяви про забезпечення позову, тому сьогодні, 8 липня, торги не проводяться», – йдеться у повідомленні.

Розглянувши заяву «Української біржі», суд прийняв ухвалу про відмову у вжитті заходів забезпечення позову, уточнили в НКЦПФР.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу