Хакери ГУР атакували ще два російські банки

Хакери ГУР атакували ще два російські банки

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони атакували АТ "Россільгоспбанк" і ПАТ "Московський кредитний банк".

Про це пише Укрінформ із посиланням на джерело у розвідці.

Зазначається, що внаслідок атаки порушено роботу сайтів, немає доступу до послуг інтернет-банкінгу, не працюють мобільні застосунки.

"Технічні служби банків поки що навіть приблизно не можуть визначити, коли відновиться стабільна робота сервісів", – додав співрозмовник агентства.

За його словами, фінансові установи рф є законними цілями для українських Сил безпеки і оборони, оскільки всі вони беруть участь у фінансуванні окупаційної армії.

Як повідомлялося, 14 вересня хакери ГУР здійснили чергову кібератаку на банківську систему росії. Зокрема, потрапили "Банк росія", "Тінькофф банк", "Газ банк" та платіжна система "СБП".

Нагадаємо, 23 липня українські кіберфахівці розпочали масштабну кібератаку проти російського фінсектору. Унаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота російських платіжних систем, мобільних застосунків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо.

Пізніше під удар потрапили популярні онлайн-месенжери, інтернет-провайдери й надавачі телекомунікаційних послуг, найбільші російські соціальні мережі, низка застосунків, повʼязаних з наданням фінансових послуг. Атака тривала до 30 липня і стала однією з найбільших в історії DDOS-атак на інтернет-інфраструктуру рф.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь