Країни Європи погодили нові заходи проти «тіньового флоту» росії

Країни Європи погодили нові заходи проти «тіньового флоту» росії

Прем'єр-міністр Великої Британії Кейр Стармер заявив, що 44 європейські країни схвалили план боротьби з "тіньовим флотом" російських нафтових танкерів, які використовуються для обходу міжнародних санкцій.

Про це пише Bloomberg.

Спільний "заклик до дії" має на меті зупинити флот з близько 600 суден, які, за даними західних країн, використовуються москвою для транспортування близько 1,7 мільйона барелів нафти на день, йдеться в заяві, оприлюдненій на Даунінг-стріт.

Уряд Великої Британії також оголосив про санкції проти 11 танкерів, які використовуються для перевезення російської нафти.

"Разом з нашими європейськими партнерами ми надіслали чіткий сигнал тим, хто сприяє спробам Путіна обійти санкції: ми не дозволимо російському тіньовому флоту і брудним грошам, які він генерує, вільно пересуватися європейськими водами і ставити під загрозу нашу безпеку", - сказав Стармер.

Флот нафтових танкерів використовується для фінансування російської військової машини в Україні, а також становить екологічну загрозу для водних шляхів Європи, йдеться в заяві британського уряду. Деякі з кораблів також діють як російські станції прослуховування і перевозять зброю в Росію, додається в заяві.

Згідно з оновленим санкційним списком, вісім з 11 танкерів, що потрапили під санкції Великої Британії, належать російському державному танкерному підприємству "Совкомфлот", а три інші мають ознаки суден "тіньового флоту".

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу